Open Water experience

Wat houdt een Open Water experience in?

Strand & Zee

We maken kinderen bewust van de gevaren van de zee, kracht, wind en golven.  Ook leren ze de gevaren van een mui en vertellen wij hen over de functie van vlaggen, over schelpen, zeewier, zandbeestjes en nog veel meer.

Meren & Plassen

We maken kinderen bewust van de gevaren van oevers, zompige ondergronden, baggermeren, planten en vaargeulen. We vertellen hen over brugpijlers, waarschuwingsborden en wat te doen bij geval van nood.

939-[Omgezet].png

Heeft uw kind ook al helemaal zin in het strand en de zee? Of heeft uw kind zin om met een bootje te gaan varen over onze mooie plassen of meren? Maar is uw kind daar wel klaar voor? Waar kan je veilig zwemmen en waar niet? Wat moet je doen in geval van nood bij jezelf of iemand anders? Dit zijn slechts een paar vragen die tijdens deze lessen voorbijkomen.

De theorie is een belangrijk onderdeel van de experience. Natuurlijk hebben we ook heel veel lol met elkaar in het water, waarbij veiligheid centraal staat!

1015-%255BOmgezet%255D_edited_edited.png

SCHOUWEN-DUIVELAND

In de zomermaanden gaan we graag op vakantie en zijn we meer langs de stranden en plassen te vinden. Zwemmen in open water is alleen wel andere koek dan zwemmen in een zwembad.

 

We leggen uit waarom. Als kinderen goed kunnen zwemmen in een zwembad, betekent dit nog niet automatisch dat ze voorbereid zijn op de risico’s van zwemmen in de zee of in de plassen.