top of page

Balans, gezondheid en geluk op een bordje!

We bewegen minder, zijn veel meer thuis en daarom is verantwoord eten nog belangrijker geworden! We willen ons lichaam gezond houden, althans dat roepen we vaak ;-) Het is de kunst om juist in deze tijd niet te grijpen naar ongezonde dingen, maar om te leren genieten van gezonde voeding. Daarbij wil ik jullie graag op een relaxte manier helpen!Tijdens de corona crisis kwam ik er opnieuw achter dat ik enorm veel plezier heb in koken. Dit was vroeger al niet anders, want toen ik 6 jaar oud was kookte ik bijzondere dingen in mijn rode pannetje. Een jaar geleden schreef ik me in voor de 4-jarige opleiding tot natuurvoedingskok/therapeut en kook ik vooral macrobiotisch, volgens een Oosterse filosofie en wijsheid. Macrobiotisch koken draait allemaal om balans (Yin & Yang) en eten wat het seizoen je geeft. Je eet dus de groenten, alle natuurlijke producten die rechtstreeks uit de grond komen, in dat specifieke seizoen.


Tijdens mijn kookopleiding ontstond het idee om kookworkshops aan kinderen te gaan geven. Bij de Stichting De Wereld op Zuid in Rotterdam geef ik, samen met Larissa, om de vrijdag kookworkshops aan de jongste kinderen van het kinderdagverblijf. Dit doe ik met enorm veel liefde en passie, omdat ik erin geloof dat het belangrijk is dat kinderen al vroeg in aanraking komen met gezond eten. Ik wil graag bijdragen aan die bewustwording zonder dat kinderen het plezier in eten verliezen. Gezond eten moet naast een basisbehoefte vooral ook leuk en lekker zijn!


Samen voor balans, gezondheid én geluk op een bordje!


Liefs,

Joan Ik ben een bezige bij en doe veel meer dan alleen maar koken;-) De volgende keer vertel ik jullie graag meer over mindful Run4kids. Ik ga workshops geven aan kinderen om hen op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met mindfulness- en ademhalingstechnieken tijdens het (hard)lopen en bewegen. Het is belangrijk dat kinderen leren omgaan met emoties en vaardigheden krijgen om zo meer balans te ervaren. Alles in het kader van ‘Jong geleerd is oud gedaan’.


bottom of page